סוגי ברקוד שונים וההבדלים ביניהם

 

סוגי ברקוד שונים וההבדלים ביניהם

מדבקות ברקוד עשויות להראות דומות זו לזו ואכן כוללות מאפיינים דומים כמערכת קווים ומספרים, אך בפועל קיימים מספר סוגים שונים של מדבקות ברקוד. ההבדלים ביניהם מחולקים לסוגי נקודות המכירה בהן ניתן לעשות שימוש בקוד וכן הפריטים אותם הם מכילים. באמצעות סורק ברקוד ניתן לשלוף את המידע ולהבדיל בין מוצרים שונים. חלק מהברקודים יכילו פריטי סחר עולמיים (GTIN) ואחרים יכילו מפתחות 1GS שונים. נסקור בקצרה את סוגי הברקודים ואת המושגים הבסיסיים בתחום על מנת לעמוד על ההבדלים.

אילו מושגים עליכם להכיר על מנת להבין את ההבדלים בין סוגי הברקודים?

מפתחות 1GS 

ארגון GS1 הוא גוף עולמי האחראי לייעול תהליכים לוגיסטיים ובין השאר גם מיישם ומטמיע תקנים בינלאומיים כברקודים. בארץ הייצוג לארגון זה הוא "האגודה לקידוד המוצר" המכונה גם GS1 ישראל. מפתחות GS1 מופקים על ידי נציגי האיגוד לחברות בארץ, כאשר גם בחו"ל קיימות נציגויות של הארגון. לדוגמה, הנציגות האמריקאית והקנדית נמצאת בעיר דייטון שבאוהיו, והקידוד האירופאי נעשה בבריסל. נציין, כי הברקוד הישראלי זוכה לקידומת ייחודית – המספר "729". סורק ברקודים כיום מסוגל לקרוא נתונים אלה.

מפתח EAN 

סוגי הברקוד שונים מחולקים לדו ממדי ולחד ממדי, כאשר על מוצרי הצריכה נמצא לרב את הקידוד בשיטה המקוצרת המורכבת מייצוג של מספרים בלבד ללא אותיות המומרים לרצף קווים בצבעי שחור לבן. ייצוג זה מכונה EAN – קיצור של הביטוי European Article Number למרות שהשימוש בו נפוץ בעולם כולו. קיימים גם מפתחות מורכבים יותר המיועדים להכיל אותיות וכמות גדולה של מידע ומוכרים בשם QR CODE – המשמש, נכון להיום, פחות בתחום הצריכה הקמעונאית. סורקי ברקוד בתעשייה מותאמים לקריאת הברקוד החד ממדי - נרחיב מעט על הסוגים הקיימים.

ארבעת סוגי הברקוד החד מימדי

כיום נמצא על מוצרים את אחד מארבעת סוגי הברקוד הבאים:

14-ITF 

קוד זה מכיל מספרי פריטי סחר עולמיים, ומיועדים להעברה של מוצרים בין נקודות שונות ברחבי הגלובוס. מספרי אלה יודפסו על קרטונים המכילים את הסחורה ויכללו את מספר הסחר GTIN. הקוד לרב ימצא על חבילות המכילות כמות מוגדרת מראש של פריטים זהים של אותו המודל.

GS1 – 148 

ברקוד זה דומה בצורתו למפתחות הקיימים בנקודות מכירה קמעונאיות ומכיל מפתחות על פי הסטנדרטים שנקבעו על ידי 1GS – אך אינו מתאים לנקודות מכירה. גם קוד זה נמצא לרב על מארזים כאשר תכולה של מכולה מסויימת אינה קבועה או ישנו רצף של ומצרים הקשורים זה לזה. בין השאר הספרות במידע יכללו גם את סוג האריזה בו נעשה שימוש (קרטון, מכולה ארגז וכדומה).

EAN/UPC

הקוד המוכר על המוצרים השונים בנקודות המכירה הקמעוניות, ממכולת ועד הסופר, הוא הקוד המבוסס על סטנדרט EAN עליו הרחבנו לעיל. קוד זה יכלול נתונים כמו כמות פריטים משתנה, מזהי מוצר שונים ומספרים פנימיים של מודלים שונים של אותו המוצר. פריטים קטנים יותר יכילו סוג אחר של נתונים המכונים GS1 DataBar.

GS1 DataBar

הדטה בר משמש אף הוא לסימון מוצר וכולל גם את תאריך התפוגה של המוצר, מספר אצווה ומאפשר להכניס נתונים רבים יותר תחת ברקוד בגודל מצומצם הניתן לסריקה בקלות. סמלים אלה אושרו עד כה לשימוש על פריטים שונים בתעשיית הבריאות ונראה שבעתיד יחליפו את ה EAN בזכות המידע שהם נושאים למרות גודלם המצומצם.

כמו כן חברת IDNEX מציעה מגוון ענק של מדפסות מדבקות ברקוד בשלל רמות מחיר, למידע נוסף צרו קשר באתר

השאירו פרטים ונחזור אליכם
שם:
טלפון:
דוא”ל:
מאשר\ת קבלת דיוור אלקטרוני
iDnext בע"מ, רח' פריימן 20, ראשון לציון, טל' 03-9542000, נייד 050-8777133, דוא”ל sales@dimex.co.il uzi@dimex.co.il